Dorađeni Renault Megane u stigao u salone

image

Trebao je biti predstavljen na Salonu automobila u Ženevi, koji se na kraju nije održao, no sada je osvježeni Renault Megan stigao u domaće salone. U ponudi je Megane s 5 vrata i Megane Grandtour, odnosno karavan. Postoji promjena u pogonskim sklopovima, a u ponudi su modeli s benzinskim i dizel motorima, a karavan Grandtour je dostupan i kao plug-in hibrid, a o njemu možete malo više pročitati ovdje, dok će kasnije biti ponuđena i izvedba s 5 vrata kao plug-in hibrid.

1,3-litreni turbo benzinac dostupan je u tri razine snage, početni sa 115 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, slijedi izvedba sa 140 KS koja se može dobiti sa 6-brzinskim ručnim ili EDC automatskim mjenjačem, dok izvedba sa 160 KS dolazi isključio s EDC automatskim mjenjačem.

Dizel ponudu čini 1,5-litreni dCi motor koji razvija 115 KS i koji je dostupan sa 6-brzinskim ručnim ili EDC mjenjačem. Neslužbeno se šuška kako Megane s dizelskim motorom više neće biti dostupan od sljedeće godine, pa bi ljubitelji dizelaša trebali požuriti s kupovinom.

Kupcima se na izbor nude četiri paketa opreme – Zen, Intens, Edition One i RS Line. Početna Zen oprema donosi Full LED Pure Vision prednja svjetla, klimu, tempomat, radio + Bluetooth + DAB + AUX + USB, prednje maglenke, stražnje parking senzore i ostalu opremu, a cijene kreću od 143.000 kuna za 115 KS snažan benzinski motor, odnosno od 149.700 kuna za dizelsku izvedbu.

Vjerojatno će najprodavanija izvedba biti s opremom Intens koja donosi i 7-inčni multimedijski sustav, dvozonsku klimu, 16-inčne aluminijske naplatke, naslon za ruke sprijeda, karticu ključ i senzor za kišu i svjetlo po cijeni od 156.700 kuna za početnu benzinsku izvedbu. Svakako treba napomenuti kako je doplata za Grandtour izvedbu oko 6.000 kuna, ovisno o izvedbi.

Renault ima i posebnu ponudu za početak prodaje redizajniranog Meganea koja se sastoji od financiranja Megana preko Renault Financiranja, uz popust od 6.000 kn, 4 godišnje rate bez kamata, pri čemu svaki kupac dobije 4 godine produljenog jamstva i 4 zimske gume.

Podijeli