Novi Nissan Juke stigao na naše tržište

image

Jučer je domaćim novinarima Nissan predstavio novi Juke i time je krenula i prodaja na našem tržištu. Novi Juke je napravljen na novoj platformi, dolazi s novim motorom, novim automatskim mjenjačem s dvije spojke a tu je i ProPILOT tehnologija, po prvi puta u ovoj klasi vozila.

U Nissanu su uspjeli zadržati obrise prve generacije Jukea, a nova generacija je sada puno ozbiljniji, ali i veći i prostraniji automobil.

Narastao je u svim smjerovima, a sad ni dvometraši neće imati problema sa smještajem za volan, ali i na stražnja sjedala, a tu je i 20 % veći prtljažnik koji sada broji 422 litra, a nudi i podesivu podnicu.

Za sada je u ponudi samo jedan motor, i to jednolitreni turbo trocilindraš sa 117 KS, a riječ je o poznatom 1,4-litrenom turbo benzincu kojem je maknut jedan cilindar. Novost u ponudi je i automatski mjenjač s dvije spojke, a takvu smo verziju i vozili.

Prvo što se primijeti je kako je Juke prilično tvrdo podešen, što nam se svidjelo, a za upravljačem imate dojam kako je riječ o kvalitetno sklopljenom vozilu. Mjenjač dobro reagira na gas, a motor je kao stvoren za gradsku vožnju. Za ljubitelje dizelaša sada stiže jedna loša vijest, jer je rečeno kako novi Juke sigurno neće dobiti dizelski pogon, no u budućnosti se može očekivati hibrid.

Juke je opremljen i s mnogo tehnologije, pa je tako ugrađen sustav automatskog kočenja s prepoznavanjem biciklista i pješaka, inteligentni adaptivni tempomat, sustav za prepoznavanje prometnih znakova, inteligentni sustav za sprječavanje izlaska iz voznog traka, upozorenje na nadolazeći promet straga, kao i inteligentni nadzor mrtvog kuta koji je po prvi puta ugrađen u neki Nissan, a tu je i već spomenuti ProPILOT sustav poznat iz drugih Nissan vozila.

Cijene kreću od 132.828 kuna za model Visia koji dolazi sa sigurnosnim sustavima automatskog kočenja, automatskim dugim svjetlima, tempomat, prepoznavanje znakova, LED prednja i stražnja svjetla, klima i radio uređajem s USB i AUX priključcima i bluetoothom. Slijedi model Acenta po cijeni od 143.958 kn (156.863 kn za automatik) koja donosi i 8-inčni zaslon s podrškom za Apple CarPlay i Android Auto, kamerom za vožnju unatrag i 17-inčnim aluminijskim naplatcima.

Najprodavaniji paket opreme N-Connecta donosi automatsku klimu, naslon za ruke, kožni volan, tri načina vožnje, parking senzore straga, LED maglenke, senzor za kišu, kartica ključ po cijeni od 157.133 kn (168.327 kn za automatik).

Tu sad slijede paketi opreme Tekna, koja se oslanja na tehnologiju ili paket N-Design koji se pak oslanja na izgled, pa ne sumnjamo kako ćete moći pronaći idealnu verziju za sebe.