Do Istre smo vozili novi Renault Captur

image

Jučer smo se iz maglovitog Zagreba uputili u Motovun kako bi na putu isprobali novu, drugu generaciju Renault Captura, čija je prodaja jučer i počela. Prve fotografije su se pojavila prošlo ljeto, a sad je novi Captur stigao i na naše tržište. Od Captura se puno očekuje, jer je ipak riječ o gradskom SUV modelu koji je od 2013. godine prodan u više od 1,5 milijuna primjeraka u više od 90 zemalja na svijetu, a od 2013. pa sve do prošle godine je bio najprodavaniji i na našem tržištu.

Kao što je vidljivo i na fotografijama, novi Captur je dobio nove i oštrije linije i sada ima još robusniji izgled iz svih kuteva, a svakako je potrebno naglasiti kako serijski dolazi s prednjim i stražnjim LED svjetlima. Više je prostora i u unutrašnjosti, a sada se i iza visokih vozača straga mogu smjestiti osobe prosječne visine, a da joj neće nedostajati prostora za koljena ili za glavu.

Prostora neće nedostajati ni u prtljažniku koji u novom Capturu broji 536 litara obujma, a stražnja se klupa može uzdužno pomicati za 16 cm, pa je moguće birati treba li vam veći prtljažnik ili više prostora na stražnjim sjedalima. Ovome treba pribrojati i ukupno 27 litara prostora za odlaganje koje je smješteno po kabini.

Potpuno nova središnja konzola dolazi s 9,3-inčnim multimedijskim zaslonom (uz doplatu, inače 7''), a dostupan je i digitalni kokpit u veličini 10,2 inča. Tu je i lebdeća konzola s mjenjačem, a ispod koje se nalazi dodatna polica na kojoj može biti i bežični punjač mobitela. A u unutrašnjosti se koriste puno mekši materijali na dijelovima koje korisnici često diraju.

Novi Captur dolazi s čak 90 kombinacija prilagodbe vanjskog izgleda, pa ne sumnjamo kako će i dalje gotovo 80% kupaca birati dvobojnu karoseriju, a sad je moguće birati i između 18 mogućnosti uređenja unutrašnjosti.

U ponudi su dva benzinska motora, slabiji sa 100 KS i 5-brzinskim mjenjačem i snažniji sa 130 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim ili EDC automatskim mjenjačem, dok ponudu dizela čini slabija izvedba s 95 KS i snažnija sa 115 KS, obje sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, dok je snažnija izvedba dostupna i s automatskim EDC mjenjačem, a do ljeta stiže i Captur E-TECH Plug-In hibrid.

Bit će to prvi plug-in hibrid u klasi, a kombinirat će atmosferski 1,6-litreni benzinski motor i dva električna motora koji će davati ukupnu snagu od 160 KS, a 9,8 kWh baterija nudi doseg od 65 km u gradskoj vožnji, a putem jednostavne tipke ćete moći birati klasičan hibridni pogon ili pogon samo na struju.

Iako cijene službeno kreću od 113.400 kuna za model Life TCe100, reći ćemo kako one ustvari kreću od 119.900 kuna za model s klimom i radiom, a trenutno pri kupnji dobivate i 4 zimske gume. Najbolji omjer uloženo dobiveno čini paket opreme Intens čija je cijena 139.900 kn za 100 KS snažan benzinac, odnosno 153.900 kn za 95 KS snažan dizelski motor.