S potpisom NBA zvijezde

image

Najprestižnija Kijina limuzina postala je još prestižnija. K900 King James Edition posveta je košarkašu kojemu je nadimak The King (Kralj). Veliku Kiu pokreće benzinski V8 zapremine 5.0 litara koji razvija čak 420 konjskih snaga pri 5.500 okretaja te čak 520 njutnmetara najvećeg okretnog momenta pri 4.000 okretaja. Performanse su sportske, 5,8 sekundi potrebno je za ubrzanje od 0 do 100 km/h uz najveću brzinu od 250 kilometara na sat. Motor ima direktno ubrizgavanje goriva te Dual CVVT sustav varijabilnog upravljanja usisnih i ispušnih plinova.

Na taj način motor radi prema takozvanom Atkinsonovom ciklusu gdje su na prijelazu iz 4. u 1. takt rada u djeliću sekunde otvoreni usisni i ispušni ventili. Motor je uparen sa šeststupanjskom automatikom s mogućnošću sekvencijalnog mjenjanja brzina.

Ono što izdvaja King James Edition model od obične K900 jesu detalji i međuosovinski razmak. Sjedala imaju prošivene oznake King James na sjedalima, instrument ploči i oblogama vratiju. Oznake se nalaze i izvana na boku te na stražnjim vratima. Ova posebna edicija automobila za sada dolazi samo u atraktivnoj bordo boji s 20-colnim kotačima. U unutrašnjosti se nalazi sva moguća luksuzna oprema. Head-up displej, Sirius Hi-Fi sustav s čak 14 zvučnika, kožna sjedala te sve ostalo što se može zamisliti. Kako bi se James sa svojih 203 centimetra udobno smjestio na stražnja sjedala prostor za noge u stražnjem dijelu vozila je povećan za 7 centimetara. Tako se K900 po luksuzu može mjeriti s bilo kojim automobilom u svojoj klasi.

Podijeli