Na festivalu brzine tri Chevroleta s ukupno 1774 KS

image

Chevrolet Corvette C7.R, Corvette Grand Sport i Camaro ZL1 su tri modela, od kojih dva (Camaro kabriolet i Grand Sport) imaju UK premijeru. Od 2015. godine Chevrolet, Cadillac, Opel i Vauxhall su partneri ovog jedinstvenog događaja koji zahvaljujući britanskom lordu Marchu od 1993. godine okuplja oktanofile (kao posveta utrci organiziranoj od strane njegovog djeda davne 1936. godine). Prošle godine se u Goodwoodu, udaljenom 100 kilometara od Londona okupilo 200.000 posjetitelja, a ovogodišnje događanje je održano pod sloganom “Full Throttle - The Endless Pursuit of Power”.

Chevrolet Camaro

Najbitniji događaj Goodwood Festival of Speed 2016 je legendarna utrka Hill Climb Race na kojoj se susreću najjači sportski automobili i vozači. Chevrolet je bio pripremio tri svoja modela - Chevrolet Corvette C7.R, Corvette Grand Sport i Camaro ZL1.

Chevrolet Corvette C7.R je racing verzija modela Corvette Z06; to je najjača i tehnički najsofisticiranija Corvetta ikada - ima 659 KS i nastupila je u Modern GT Racing ClassCorvette Grand Sport sa 466 konjskih snaga savršeno kombinira snagu Stingraya i snagu Z06 features, a nastupila je u Super Car ClassCamaro ZL1, najbrži i najjači Camaro svih vremena ima 649 KS te je sudjelovao u utrci First Glance Class. Po prvi put se predstavlja u Europi.

Camaro ZL1

Uz ovaj trojac, posjetitelji su mogli vidjeti klasike iz 60-ih, stare modele Camara i Corvetti.

Camaro Coupe 6.2L V8

Podijeli