Novi Nissan GT-R Nismo pojavio se na stazi Nürburgring

image

Nissan GT-R Nismo ima pogon na sve kotače, 600 KS iz 3.8 V6 motora te 652 Nm u području između 3600 - 5600 o/min.

Prednji kraj na Nissanu GT-R Nismo isti je kao i na serijskom GT-R-u, a najviše se ističe novi odbojnik koji se u odnosu na onaj na serijskom modelu razlikuje po tome što se slojevi ugljičnih vlakana preklapaju kako bi se postigla optimalna razina krutosti. Prednja maska u boji tamnog kroma povećana je kako bi se povećao dotok zraka bez ugrožavanja aerodinamičke učinkovitosti, s ciljem hlađenja motora. Krilca su konstruirana tako da poboljšavaju protok zraka oko automobila i stvaraju visoku razinu potiska, a istovremeno usmjeravaju zrak oko blatobrana za bolju aerodinamiku. Poklopac motora je krući i ne deformira se pri iznimno visokim brzinama čime se zadržavaju aerodinamička svojstva u svim okolnostima.

U interijeru se primjećuje luksuz - instrumentna ploča, upravljač i središnji naslon novog dizajna obloženi su alkantarom vrhunske kvalitete. Raspored komandi na središnjoj konzoli poboljšan je i pojednostavnjen integriranim komandama navigacije i zvučnog sustava (čime je broj prekidača smanjen s 27 u prethodnom modelu na samo 11) te povećanim 8-inčnim dodirnim zaslonom s većim ikonama za jednostavniju uporabu. Novi sustav nadzora Display na središnjoj konzoli od ugljičnih vlakana omogućuje jednostavno upravljanje bez dodirivanja ekrana, što je posebno praktično pri vožnji višim brzinama. GT-R Nismo krase jedinstvena školjkasta sjedala Recaro presvučena kožom s crvenim umetcima od alkantare.

Motor sa 600 KS (441 kW) u Nissanu GT-R Nismo je u sterilnoj sobi ručno sastavljeni 3,8-litreni sa šest cilindara u V formaciji (V6), ima dva turbopunjača širokog promjera i visoke protočnosti zraka preuzeta iz klase GT3, a snaga se na kotače prenosi putem šesterobrzinskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Na svaki se motor postavlja aluminijska pločica s imenom inženjera koji je sastavio motor.

Podijeli