Pagani Huayra Pearl Edition

image

Huayra, nasljednik Pagani Zonde proizvest će se u samo 100 primjeraka, a nakon što smo vidjeli prvi Special edition Huayra BC od 20 planiranih primjeraka koji se već proizvode sada se predstavlja još jedan posebni model pod oznakom Pearl Edition koji će biti proizveden u samo jednom primjerku.

Biserna Pagani Huayra Pearl Edition 1 of 1 ima posebnu plavu i crnu boju na karoseriji od ugljičnih vlakana, a ovaj dragulj straga ima dvodijelni spojler te krov kakav do sada nismo viđali kod Paganija - podsjeća na Zonda Cinque. Na prednjem se dijelu nalazi agresivni usis prenesen od Huayre BC.

Predstavljanje posebnih edicija iz Paganija nimalo ne iznenađuje jer je i prethodni model Zonda dolazio u specijalnim izdanjima i jedinstvenim dizajnima prema željama kupaca. Najnoviji Pagani Huayra Pearl Edition izrađen je za zastupnika luksuznih automobila Marques te uopće nisu objavljeni tehnički podaci o ovom super automobilu, ali se pretpostavlja da će imati V12 biturbo motor snage 730 ili 800 KS (koliko ima BC verzija). Na fotografijama možete vidjeti i unutrašnjost koja koristi plavu boju i bijelu kožu s plavim prošivima konca.

Pagani Huayra Roadster je još jedan posebni model koji očekujemo u ovoj godini, točnije bit će predstavljen 21. kolovoza na Pebble Beach Concours d'Elegance 2016. Priča se kako je Roadster verzija već izrađena u 75 od planiranih 100 komada, za koje su se kupci već predbilježili.

Standardna Pagani Huayra ima V12 biturbo motor obujma 5980 cm3, 730 KS (537 kW) pri 5800 okr/min, sekvencijalni 7-stupanjski mjenjač, maksimalnu brzinu 330 km/h, ubrzanje s mjesta do 100 km/h za samo 3,3 sekunde, a troši 15 litara Super plus benzinskog goriva. Cijena Huayre je milijun eura.

Standardna Pagani Huayra

Podijeli