Rekoder na stazi Laguna Seca i Nürburgring

image

Weissach paket je prije svega namijenjen za stazu, a ovi modeli nemaju stražnja sjedala što dodatno popravlja odnos težine i snage.

Najveća vršna snaga ovih modela je 815 kW (1108 KS), a u kombinaciji s različitim rješenjima olakšanih konstrukcija i unaprijeđene aerodinamike, električni GT modeli dodatno  podižu ljestvicu dinamike vožnje.

Taycan Turbo GT s Weissach paketom najbrži je električni serijski automobil na Weathertech Raceway Laguna Seca, u Kaliforniji, gdje je 23. veljače postavio vrijeme kruga od 1: 27.87 min.

Također, predprodukcijska verzija istog modela postavila je novi rekord u klasi na Nürburgring Nordschleife s vremenom 7:07.55 min.

Ovo je 26 sekundi brže od starog rekorda kojeg je napravio Taycan Turbo S Sport s Performance paketom u kolovozu 2022.

Ovi modeli imaju Attack mode koji daje do 120 kW dodatne snage koji su dostupni 10 sekundi pritiskom na gumb.

Attack Mode temelji se na funkciji push-to-pass drugih Taycan modela, a sustav je optimiziran za vožnju na stazi i funkcionira na sličan način kao i kod 99X trkaćeg modela u Formuli E.

Sve ovo je ugrađeno na novi model s poboljšanim pogonom što uključuje novi motor ba stražnjoj osovini te novi inverter sa silicij-karbidom.

Taycan Turbo GT i Taycan Turbo GT s Weissach paketom imaju po 580 kW što se pomoću Launch Controla povećava na do 760 kW overboost snage, odnosno do 815 kW na dvije sekunde.

Taycan Turbo GT treba samo 2,3 s za sprint od 0 do 100 km/h, odnosno samo 2,2 sekunde s Weissach paketom.

Ubrzanje do 200 km/h je 6,6 ili 6,4 sekunde za Taycan Turbo GT bez/s Weissach paketom, što je do 1,3 sekunde brže od Taycana Turbo S. Također, najveća brzina je povećana s 290 km/h na 305 km/h.

Različitim konstrukcijskim rješenjima, Porsche je smanjio težinu Taycana Turbo GT za 75 kg u usporedbi s Taycanom Turbo S.

Također, Taycan Turbo GT standardno dolazi s laganim keramičkim kočnicama.

Cijene za Taycan Turbo GT i Taycan Turbo GT s Weissach paketom u Njemačkoj počinju od 240.000 eura.

Podijeli