EVmoto donosi električne motocikle u Hrvatsku

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Tvrtka EVmoto d.o.o. otvorena je u Hrvatskoj kao grana njemačkog EVmoto, a kod nas će se baviti prodajom i servisom njihovih motocikala. 

U sklopu predstavljanja tvrtke, predstavljen je i njihov prvi električni motocikl pod imenom Monaco. Riječ je o motociklu lake A1kategorije za sve vozače iznad 16 godina koji su položili spomenutu A1 kategoriju.

Monaco dolazi s motorom snage 3,3 kW montiranom u stražnjem kotaču, a napaja ga moderna LiFePo4 baterija na 72 V platformi kapaciteta 35 Ah koja se smjestila u tradicionalno prostoru za rezervoar goriva. 

Masa motora iznosi svega 91 kg što ga čini jednostavnim za upravljanje bez obzira na vozača. Maksimalna brzina limitirana je na 80 km/h, a maksimalan domet također se procjenjuje na oko 80 km, no to uvelike ovisi o terenu i samom vozaču.

EVmoto planira nadograđivati Monaco model s jačim motorima, boljim baterijama i drugim detaljima, kako bi kupcima u skoroj budućnosti ponudili više verzija ovog originalnog modela.

Cijena Monaco motocikla iznosi 4.999,00 € do registracije, a EVmoto ušao je u program sufinanciranja kupnje energetski učinkovitih vozila za fizičke osobe pa cijena uz subvenciju pada na 2.999,00 €.

Sve detalje oko ponude novih električnih motocikala možete saznati na njihovim stranicama.

Podijeli