Audi predstavio redizajn A3 modela

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Audi je predstavio redizajn A3 modela - Sportback i limuzina - čiji se početak prodaje u Hrvatskoj očekuje 14. ožujka, dok će se ponuda dostupnih modela proširiti u svibnju. 

Šesterokutna prednja maska bez okvira ima novu strukturu i zamjetno je ravnija i šira.

Prvi put u modelima serije A3 moguć je odabir različitih digitalnih svjetlosnih potpisa svjetala za dnevnu vožnju u MMI-ju.

Matrix LED prednja svjetla tvore digitalna svjetla za dnevnu vožnju pomoću 24 pikselirana elementa u tri reda na gornjem rubu kućišta.

Serijska oprema značajno je proširena. Uz višenamjenski kožni upravljač s tri kraka plus, standardne značajke opreme sadrže automatski klima uređaj s tri zone, paket ambijentalnog osvjetljenja i novi središnji naslon za ruke.

Zvučnici novog Sonos Premium Sound sistema nalaze se na donjem dijelu vrata i stvaraju obuhvatan osjećaj slušanja 3D zvukom.

Serijska oprema sadrži digitalni radio DAB+ i 10,1-inčni zaslon osjetljiv na dodir zajedno s Audi virtualnim kokpitom i Audi phone box-om light. Osim dva USB-C utora za punjenje u središnjoj konzoli sprijeda standardna su i dva dodatna utora straga.

U Europi će modeli A3 prvotno biti dostupni s dvije verzije motora/prijenosa. 35 TFSI s benzinskim motorom od 1,5 l proizvodi snagu 110 kW (150 KS) i od izlaska na tržište u ponudi je u verziji automatika sa S tronicom sa sedam brzina i tehnologijom mild hybrid.

Kasnije će također biti dostupan s ručnim mjenjačem sa šest brzina. 35 TDI je dizelski model sa 110 kW (150 KS) i S tronicom sa sedam brzina.

Dodatne benzinske i dizelske verzije modela A3 Sportback i A3 Limousine izaći će u drugom kvartalu. Plug-in hybrid model bit će dodan liniji krajem godine.

Svi modeli A3 proizvodit će se u tvornici marke Audi u Ingolstadtu.

Podijeli