Nastavljen rast prodaje novih automobila

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

U prva dva mjeseca je registrirano ukupno 8947 vozila, što je postotni rast gotovo identičan onome u prošloj godini kad ih je bilo 6973.

Nakon što je u prošloj godini bila najprodavanija marka, Škoda u ovoj godini nastavlja s odličnim rezultatom.

U prva dva mjeseca su sa 1238 registracija uvjerljivo najprodavanija marka, a te su gotovo udvostručili brojke z istog razdoblja prošle godine.

Volkswagen je na drugom mjestu s gotov identičnim brojkama kao i lani, a vrlo blizu je Suzuki koji je zabilježio 740 registracija što je veliki skok u odnosu na 311 u prošloj godini.

Toyota koja je 2023. završila na sedmom mjestu sad je četvrta, također s velikim rastom u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ako se gledaju modeli, onda Škoda Octavia nastavlja dominirati i u prva dva mjeseca je zabilježeno 536 registracija, dok drugoplasirana Suzuku Vitara ima 336.

Benzinci su najzastupljeniji 44,4% udjela, dok se udio dizelaša nastavlja smanjivati te iznosi 18,5 posto. Udio hibrida je 32,8 posto, no u toj brojci su i mild hibridi koji se samo uvjetno mogu tako nazivati budući da ne električni dio pogona ne može samostalno pogoniti vozilo.

Registrirano je i 154 električna vozila, što je 1,7% udjela, a nakon Tesle sa 35 registracija, slijedi Volkswagen s 25 te Audi s 20 registracija.

Podijeli