Toyota predstavila novi Mirai za 2024.

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Prodaja modela Toyota Mirai na europskom tržištu započela je u veljači 2024. godine.

Ovog ljeta Toyota će osigurati 500 komada vozila Mirai s nula štetnih emisija kao podršku gradu Parizu tijekom Olimpijskih igara 2024.

Vozila će biti dio flote više od 2.650 potpuno elektrificiranih putničkih vozila koja će biti partner za pružanje usluga mobilnosti za Međunarodni olimpijski odbor (IOC) i Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC). Kad Olimpijske igre završe, ova vozila nastavit će se upotrebljavati u Parizu kao flota taksija na gorive članke vodika.

Mirai preuzima najnovije značajke za sigurnost i pomoć pri vožnji sustava Toyota Teammate, što omogućuje preciznije detektiranje i izbjegavanje sudara.

Kad je u pitanju sustav Toyota Safety Sense, nove kamere i hardver radara detekciju sudara odvode na višu razinu.

Primjerice, sustav za pomoć prije sudara (PCS) sada može prepoznati potencijalni frontalni sudar i proširene su mogućnosti i funkcije za izbjegavanje sudara na križanjima, pa sada može reagirati na vozila koja vam dolaze u susret u dva prometna traka te bicikliste i vozila koja vam se približavaju bočno.

Zahvaljujući novoj mogućnosti smanjenja ubrzanja, dostupna je zaštita od nagle, nehotične upotrebe gasa pri vožnji manjim brzinama.

Potpuno prilagodljivi regulator brzine (ACC) dodatno je podešen za brži i prirodniji osjet pri aktivaciji, pa se funkcija smanjenja krivulje brzine aktivira ranije za lakše kretanje u zavojima.

Novi sustav za pomoć kod preticanja, eng. Overtake Prevention Support, sprječava nehotično preticanje po pogrešnoj strani vozila, dok sustav preliminarnog usporavanja i posebne regulacije ovisno o pokazivaču smjera, eng. Preliminary Deceleration/Turn Signal Linked Control, pomaže vozaču da se sigurno prestroji, odgovarajućom brzinom i na pravilnu udaljenost od vozila ispred.

Sustav za nadzor mrtvog kuta i zaslon Panoramic View Monitor sada su dostupni sve razine opreme.

Najnoviji multimedijski sustav Toyota Smart Connect+ s 12,3-inčnim dodirnim zaslonom.

Sam sustav ozvučenja je JBL premium sustav ozvučenja s 14 zvučnika.

Pametni se telefoni mogu integrirati s multimedijskim sustavom u vozilu putem bežične veze i značajki Apple CarPlay i Android Auto, a svih je pet USB priključaka u putničkom prostoru sada tipa USB-C.

Podijeli