Od 1999. isporučili su više od milijun hibridnih vozila

image

Prije 13 godina Honda Insight, prva generacija je bilo najštedljivije vozilo na svijetu s potrošnjom od samo 3,5 litara na 100 km. Hibrid je korak od krucijalne važnosti za razvoj agregata s unutrašnjim sagorijevanjem u pravcu proizvodnje potpuno električnih vozila. Honda vjeruje da će ova tehnologija igrati sve važniju ulogu u budućnosti.

Oslanjajući se na jedinstvene karakteristike svog originalnog laganog i kompaktnog IMA (Integrated Motor Assist) hibridnog sistema, Honda je obogatila liniju hibrida i trenutno prodaje 8 hibridnih modela u oko 50 zemalja širom sveta, uključujući 3 hibridna modela u Europi.Unaprjeđenjem aktualnog IMA hibridnog sistema Honda se našla na prvom mjestu po ekonomičnosti potrošnje goriva među hibridnim vozilima. Honda planira predstaviti novi dvomotorni hibridni sistem za automobile srednje klase, kao i ekonomični tromotorni hibridni sistem po imenu Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) koji osigurava dobru upravljivost i odličnu ekonomičnost.

Novi sistem bit će primijenjen na novom modelu Honda NSX, koji će se prodavati u Europi, a Hondin cilj je da svijet postane čistije i sigurnije mjesto za život. Spomenimo i Hondu CR-Z, komercijalni hibridni sportaš.

Podijeli