Predstavili novi koncept Hyper Urban

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Nissan digitalnim putem predstavlja nove koncepte svojih električnih vozila, a prvi u nizu je Nissan Hyper Urban. Sljedeće koncepte će predstaviti na isti način 10., 17. i 19. listopada ususret konferenciji za medije koju će održati 25. listopada – tri dana prije početka Japan Mobility Show događaja koji će za javnost biti otvoren od 28. listopada do 5. studenog.

Nissan novim modelima želi prikazati bezuvjetnu predanost marke da obogati živote ljudi i iz temelja promijeni električna vozila.

Iz Nissana navode kako je Hyper Urban u potpunosti prilagođen za ekosustav električnih vozila, tj. da je opremljen sustavom povezivanja vozila s kućom (V2H) koji opskrbljuje kućanstvo električnom energijom, čime omogućuje značajne uštede te pomaže smanjiti opterećenost električne mreže. Slično tome, navode da pomoću povezivanja vozila s mrežom (V2G), vlasnici Hyper Urbana moći će prenijeti višak energije u lokalnu električnu mrežu i pritom zaraditi.

Ciljani kupci ovog koncepta su prema Nissanu profesionalci iz gradskih i prigradskih područja koji pridaju važnost ekološkoj održivosti.

Koncept bi trebao biti i dugoročno održiv u vidu mogućnosti modernizacije strojne opreme i redovitom ažuriranju softvera zbog čega bi iskustvo trebalo biti suvremeno dugi niz godina. Kao primjer, Nissan navodi mogućnost osvježavanja auta novom instrumentnom pločom koja se temelji na najnovijoj tehnologiji i koja prati trenutne trendove u području korisničkih sučelja.

Koncept dolazi u boji limete čija se nijansa mijenja ovisno o kutu pod kojim pada svjetlo na auto, što znači da će se auto istovremeno isticati, ali i stapati s okolinom.

Prednja i stražnja krilna vrata ostavljaju dojam otvorenosti i snažnog karaktera, dok sportska silueta jamči vrhunsku aerodinamičnost i veću učinkovitost. Sportski izgled upotpunjen je širokim gumama koje odišu dinamičnošću i urbanom estetikom.

Ranije spomenuta instrumentna ploča i zaslon u unutrašnjosti koncepta nadahnuti su trokutastim efektom kaleidoskopa, a mogu se prilagoditi raspoloženju vozača. Također, prednja sjedala mogu se postaviti u potpuno ravan položaj kako bi vozač i suvozač uživali u privatnom prostoru za opuštanje – kao da odmaraju na kauču.

Podijeli