7 sjedala za električni Mercedes EQB

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nakon što je protekli tjedan predstavio novi EQS, Mercedes je sada predstavio još jedan električni automobil, a riječ je o kompaktom SUV modelu EQB, koji je baziran na poznatom modelu GLB, a donosi nešto drugačiji vanjski izgled, a nudi se u opciji sa 7 sjedala.

Mercedes-EQ EQB je već treći električni model kojeg je ovaj proizvođač predstavio ove godine, a do 2022. će ukupno biti predstavljeno šest modela. Svjetska premijera će se održati ovih dana na Salonu automobila u Šangaju, a u Kini će prvo i krenuti prodaja, dok se europska izvedba očekuje do kraja godine i proizvodiš će se u Mađarskoj.

EQB u odnosu na GLB donosi promijenjen prednji i stražnji dizajn vozila, koji je usklađen s ostalim električnim izvedbama, dok je osnova kutijaste karoserije ostala ista. Sprijeda je vidljiva velika zatvorena crna maska koja spaja prednja svjetla, dok su stražnja svjetla spojena tankom LED trakom.

Riječ je o modelu dugom 4.684 mm, širokom 1.834 mm i visokom 1.667 mm, dok je međuosovinski razmak dug 2.829 mm. To je dovoljno za tri reda sjedala, s time kako na dva sjedala u trećem redu stanu osobe do visine 1,65 m, a ako ponestane prostora za koljena, drugi red sjedala se može uzdužno pomicati za 140 mm. U trećem redu se može postaviti i dječja sjedalica, a prtljažnik može imati obujam do 1.710 litara s preklopljenim drugim i trećim redom sjedala, dok mu je osnovni obujam 465/495 litara, ovisno ima li 5 ili 7 sjedala.

Kad smo već kod unutrašnjosti, treba reći kako je ona u potpunosti preuzeta s modela GLB, no donosi neke detalje i informacije specifične za električna vozila. Naravno, MBUX multimedijski sustav je serijska oprema i ovog modela, kao i robustan izgled s cjevastim elementima u imitaciji aluminija.

Još nisu objavljeni točni podaci u izvedbama na europskom tržištu, no najavljeno je kako će EQB imati nekoliko modela s prednjim i pogonom na sve kotače, nekoliko razina snage; gdje će neke prelaziti 200 kW; a baterije će imati minimalni kapacitet od 66,5 kWh. Dok je u planu i izvedba s velikom autonomijom. Sada još samo treba pričekati jesen, kada će biti poznate sve informacije o ovom modelu.

Podijeli