Chevrolet Corvette C8 Stingray s 502 KS

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nakon dugog čekanja konačno je predstavljena nova Corvette C8 Stingray, a jedna od najvećih novosti je središnje postavljeni motor, naravno bez ikakvog downsizinga, jer je ipak riječ o pravom američkom muscle autu.

Tako je ugrađen atmosferski 6,2-litreni V8 benzinski motor koji raspolaže s 497 KS i 630 Nm okretnog momenta, a uz Z51 Performance paket snaga se penje na 502 KS i okretni moment na 637 Nm, a koji je prekriven otvorima za hlađenje, dok stražnje staklo omogućuje direktan pogled na motor.

Motor je uparen s 8-brzinskim automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi na stražnje kotače. Performanse još nisu poznate, no očekuje se kako će ubrzanje do 60 mph (96 km/h) trajati manje od 3 sekunde.

U unutrašnjosti nas očekuje digitalni retrovizor na kojem se prikazuje slika s kamere koja je ugrađena iznad poklopca motora/prtljažnika. Instrument ploča je digitalna, a središnji zaslon je okrenut prema vozaču. Vozač i suvozač su pak odvojeni ''povišenom ogradom'' na kojoj se nalazi čitav niz tipki za ventilaciju, klimu i sjedala.

Osim toga, Corvette C8 ima i dva prtljažnika koja ukupno zaprimaju 357 litara, bogatu opremu, ali i krov koji se može djelomično skinuti, i sve to će u SAD-u biti dostupno za manje od 60.000 USD, odnosno za manje od 400.000 kuna.

Proizvodnja kreće krajem godine, a tada kreću i isporuke. Novi model bi trebao kasnije stići i na europsko tržište, no očekujte puno višu cijenu.