Ovo je Bentley Flying Spur First Edition

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Na posebnom događaju kojeg organizira Elton John, AIDS Foundation Gala, Bentley je predstavio model Flying Spur First Edition. I baš taj prvi primjerak bit će prodan na aukciji 24.07., gdje će sav prihod biti doniran u dobrotvorne svrhe.

Flying Spur First Edition pokreće 6,0-litreni twin-turbo W12 motor koji ima snagu od 635 KS i 900 Nm okretnog momenta, a koji je uparen s 8-brzinskim automatskim mjenjačem s dvije spojke, dok je pogon na sve kotače.

Dug je 5.304 mm i nudi 3.185 mm međuosovinskog razmaka, te je težak 2.435 kg, no snažan motor ovu limuzinu potjera do 100 km/h za svega 3,8 sekundi, dok je maksimalna brzina 333 km/h.

Posebnu ediciju ističu detalji kao što su oznake First Edition u vidu Britanske zastave s brojem 1 u sredini, koje se mogu pronaći izvana i unutra, ekskluzivna boja, posebni 22-inčni aluminijski naplatci i kontrastni šavovi.

Naravno, tu ne treba zaboraviti i svu standardno luksuznu opremu kao što je najfinija koža na sjedalima, veliki zasloni za svakog putnika, prostrana stražnja sjedala i sve ostalo što možete zamisliti.

Bentley Flying Spur First Edition će se nuditi samo tijekom prvih 12 mjeseci proizvodnje, a očekuje se kako će cijena u Velikoj Britaniji startati od oko 200.000 funti (oko 1.650.000 kuna).