Osvježena Mazda2 s više sigurnosne opreme

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nakon 5 godina na tržištu došlo je vrijeme za redizajn a prvo predstavljanje Mazda2 ima na domaćem tržištu. Tamo je jedna od najvećih novosti promjena imena, odnosno sad će se i tamo zvati Mazda2 a ne više Demio.

Redizajnirana Mazda2 donosi nova prednja svjetla, branik i masku kakvu već koriste veći i noviji modeli tvrtke, a time je Dvojka dobila ozbiljniji izgled.

Tu su i nove boje i dizajn aluminijskih naplataka, dok je straga ugrađen novi branik s kromiranim detaljima, a manje promjene su i u grafici stražnjih svjetala.

U unutrašnjosti su ugrađena nova prednja sjedala, središnji naslon za ruke sprijeda, novi volan s mogućnošću grijanja i multimedijalni sustav s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay.

Mazda2 sada u ponudi ima i adaptivna prednja LED svjetla, sustav za prepoznavanje znakova, sustav za zadržavanje vozila u traci i kamere u 360 stupnjeva oko vozila.

Ponuda motora ostaje ista, odnosno u ponudi će biti 1,5-litreni benzinski motor u izvedbi sa 75 i 90 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim ili 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Cijene bi trebale ostati na razini sadašnjeg modela, ali će serijski dolaziti s nešto više opreme.

Spomenimo i kako će Mazda2 biti u Japanu dostupna s 1,8-litarskim dizel motorom i pogonom na sve kotače, a u Americi će se prodavati kao Toyota Yaris.