Dogodine možda dolazi nova Lancia Ypsilon

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Marka Lancia je posljednjih dvadesetak godina životarila, a najbolje se to vidi u posljednjih deset godina kada su velike Lancije ustvari bili rebrendirani Chrysler modeli, da bi u posljednjih nekoliko godina spala prodaja samo na gradski Ypsilon.

Osim toga, Lancia se povukla sa svih tržišta i prodaju svog jedinog modela Ypsilon vrši samo u Italiji, čija je aktualna generacija predstavljena 2011. godine, a tijekom godine je prošla kroz nekoliko manjih redizajna.

Prema nepotvrđenim izvorima, razvijen je potpuno novi model B segmenta koji će biti napravljen na novoj platformi s dužinom nešto više od 4 metra. Nudit će prostor za 5 putnika i prtljažnik iznad 320 litara. Novi model će dobiti i neke nove motore, a za sada se spominje samo 1,0-litreni Firefly motor.

Prema ovim informacijama postavlja se i pitanje oko vraćanja Punta, bratskog modela čija je proizvodnja prestala prošle godine, a koji bi sigurno našao svoje kupce. Hoće li biti nešto od navedenog ili su to samo tračevi, vidjet ćemo dogodine, kad bi trebala biti i premijera nove Lancije Ypsilon.