Potpuno nova Ford Puma je gradski SUV

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Prije nešto više od dva mjeseca Ford je najavio novi kompaktni, odnosno gradski SUV, koji će vratiti ime Puma u Fordovu ponudu, a sad su pred nama i prve službene fotografije i informacije o ovom vozilu.

Ford Puma je duga 4,19 m i široka 1,80 m, odnosno duža je 14,5 cm i šira za 6 cm od Fieste s kojom dijeli tehničke karakteristike.

Sprijeda se dizajnerski koristi poznata Fordova maska, no svjetla su potpuno drugačijeg oblika od ostatka game, što nije nimalo loše. Straga Puma izgleda dobro, no pomalo podsjeća na pojedine konkurente.

U ponudi se nalaze 1,0-litreni EcoBoost motor sa 115 KS, no u ponudi će biti i EcoBoost Hybrid sa 155 KS s 48V blagim hibridnim sustavom. U ponudi će biti i 1,5-litreni dizel motor sa 125 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem.

Unutrašnjost je poznata iz Fieste, no Puma donosi digitalnu instrument ploču veličine 12,3 inča, a prva donosi i otvaranje prtljažnika bez ruku i masažu lumbalnog dijela u sjedalima. Osim toga, tu je i prtljažnik s dvostrukim dnom čiji je osnovni obujam 376 litara, dok se micanjem podnice obujam povećava za dodatnih 80 litara, odnosno na ukupno 456 litara.

Nova Ford Puma će se proizvoditi u Rumunjskoj, a prodaja kreće krajem godine. Cijene za Ford Pumu kreću od 17.000 EUR (oko 127.500 kn) u Njemačkoj.