Dogodine serijski sportski Peugeot 508

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Kada je prikazan u ožujku ove godine na Salonu automobila u Ženevi, Peugeot 508 Sport Engineered zaintrigrirao je mnoge, a kako stvari stoje, izgleda kako će serijska izvedba stići već sljedeće godine.

Tim modelom Peugeot želi postati konkurentan već etabliranim modelima kao što su Mercedes-AMG C43, BMW M4 i ostalim takvim modelima, a kako bi mu to uspjelo mora biti jako dobar.

Tako bi Peugeot 508 Sport Engineered trebao imati plug-in hibridni pogon u kombinaciji 1,6-litrenog turbo benzinca s 200 KS i dva elektromotora koja bi trebala biti smještena na prednju i stražnju osovinu, a ukupna snaga bi trebala biti oko 360 KS. Pogon će biti na sve kotače, a mjenjač automatski s 8 brzina.

Što se tiče performansi, one još nisu poznate, no ovdje ćemo navesti one od konceptnog modela koji za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 4,3 sekunde, dok mu je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Ako se uz to doda i prostrana karoserija atraktivnog izgleda s praktičnim petim vratima i 20-inčni aluminijski naplatci, dobiva se vrlo atraktivna i sposobna limuzina visokih performansi, koja bi stvarno i mogla pomrsiti račune konkurenciji.