Rezervacije za električni VW iz ID serije

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Krenule su prednarudžbe za dugoočekivani električni automobil iz Volkswagena, odnosno model ID.3 koji će u specijalnoj 1ST seriji, a on uključuje bogatu opremu i ''bateriju srednje veličine'' koja će nuditi doseg od 420 km  po WLTP-u.

Treba svakako napomenuti kako je planiran početak serijske proizvodnje krajem ove godine, dok će isporuka kupcima započeti sredinom iduće godine, a serijska verzija će biti prikazana na Salonu automobila u Frankfurtu.

Volkswagen ID.3 1ST bit će dostupan u četiri boje i tri verzije, a serijski će nuditi upravljanje glasom i navigacijski sustav. Model ID.3 1ST Plus će nuditi i IQ.Light uz dvobojni vanjski i unutarnji dizajn, dok će model ID.3 1ST Max nuditi i veliki panoramski krov i head-up zaslon s proširenom stvarnošću.

Kupci koji žele izvršiti prednarudžbu moraju posjetiti stranicu www.volkswagen.com/id-prebooking i uplatiti iznos od 7.500 kuna. Serija 1ST bit će proizvedena u 30.000 primjeraka, a za naše je tržište rezervirano 20 automobila.

Sve detaljne informacije o ovom modelu će biti poznate nakon Salona automobila u Frankfurtu, a tad će kupci moći predati i obvezujuću ponudu. Do tada se sve prednarudžbe mogu otkazati i dobiti povrat novaca bez ikakvih troškova.

Volkswagen planira isporučivati više od 100.000 modela ID.3 godišnje, što je prilično optimističan plan za potpuno električni automobil koji bi trebao koštati manje od 40.000 EUR (oko 300.000 kuna).