Dolazi i nova električna Fiat Panda

  • Objavljeno u NAJAVE
image

U Fiatu pripremaju nekoliko noviteta, a jedan od njih je i nova generacija modela Panda koja će se na tržištu naći 2021., točno deset godina nakon aktualne treće generacije ovog gradskog modela.

Najveća novost je i najava potpuno električne izvedbe nove generacije Pande koja će na tržište stići godinu dana nakon izvedbi s klasičnim motorima.

Već smo pisali o Fiatu Centoventi, konceptu koji je predstavljen na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, a izgleda kako je baš on osnova za novu generaciju Pande. Riječ je o električnom automobilu s dosegom od 100 km.

No moguće je iznajmiti i ugraditi dodatne tri baterije koje onda dižu doseg do 400 km, a moguće je i kupiti još jednu bateriju koja se ugrađuje ispod sjedala, pa ukupan doseg raste na 500 km.

Ako niste znali, električna Panda se već prodavala i to prije gotovo 30 godina. Naime, 1990.g. Fiat je predstavio Pandu Elettra koja je bila dvosjed i nudila je električni motor snage 19 KS, kojem je snaga 1992.g. narasla na 23,8 KS, a baterije su bile ugrađene umjesto stražnjih sjedala. Maksimalna brzina joj je iznosila tek 70 km/h, a zahvaljujući tri puta višoj cijeni u odnosu na Pandu 750 Young doživjela je fijasko, te se prestala proizvoditi 1998.g.