Električna Honda e s 200 km dosega

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Honda e, gradski električni automobil uskoro će biti predstavljen i u serijskoj izvedbi, a Honda je objavila prve tehničke podatke, dok ćemo za ostale informacije trebati pričekati jesen.

Snaga ovog gradskog modela je 150 KS, dok je okreni moment 300 Nm. I tu treba naglasiti kako je svih 300 Nm dostupnih onog trenutka kada stisnete papučicu gasa. Stoga ne treba sumnjati kako bi Honda e mogla imati i pomalo sportske performanse.

Svakako treba napomenuti i kako je pogon na stražnje kotače, no teško da će se moći s njime driftati radi sve sile elektronike koja će biti ugrađena, no lijepo je čuti da još jedan gradski automobil ima stražnji pogon.

35,5 kWh je kapacitet baterije koja će biti ugrađena u Hondu e, a to je dovoljno za svega 200 km vožnje. Konkurencija ipak nudi veći doseg. S druge strane, na brzom punjaču punjenje baterije do 80% traje svega pola sata.

Nova Honda e će imati opciju vožnje samo s jednom papučicom, takozvani one-pedal sustav kakav već koristi Nissan Leaf, i koji se pokazao kao prilično dobar, jednom kad se na njega naviknete.

Spomenimo i kako je Honda e duga 3.895 mm, široka 1.750 mm i visoka 1.495 i svojim dimenzijama se odlično uklapa u gradsku vrevu. Sad još treba pričekati Salon automobila u Frankfurtu kako bi mogli vidjeti i serijsku izvedbu.