Ovo je potpuno novi Renault Captur

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nakon što je proljetos predstavio novu generaciju Clia, Renault nam je pripremio i novu generaciju Captura. Prva generacija je izišla 2013. godine, a uz jedan redizajn došlo je vrijeme i za njenu promjenu.

Iako na prvu djeluje slično, malo boljim promatranjem se može primijetiti kako su svi dijelovi karoserije potpuno novi, a novi je model duži 110 mm i ima 20 mm veći međuosovinski razmak, dok je obujam prtljažnika narastao na 536 litara.

Pod poklopcem motora novog Captura moći će se izabrati između tri benzinska TCe motora, i to TCe 100 i TCe 130 u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim ili 7-brzinskim automatskim mjenjačem, dok je najsnažniji benzinac TCe 155 dostupan isključivo sa 7-stupanjskim EDC mjenjačem s dvije spojke.

Tu je i jedan dizel motor u dvije izvedbe snage, 95 KS i 115 KS, oba sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, dok se snažniji dizel može dobiti i s automatikom. Za sljedeću godinu je najavljen i plug-in hibridna izvedba Captura.

Unutrašnjost je nova i mnogo toga dijeli s novim Cliom, pa će u opciji biti i digitalna instrument ploča, a tu je i glavni 9,3-inčni zaslon za multimediju i odvojene komande klima uređaja. Zahvaljujući većim dimenzijama u unutrašnjosti je i više prostora za putnike, a poboljšana je udobnost i zvučna izolacija.

Novi Renault Captur na tržište stiže do kraja godine, a iako cijene još nisu objavljene, očekujemo kako će osnovni model koštati oko 130.000 kuna.