Ioniq 6 je električna coupe limuzina

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Hyundai je ozbiljan igrač na području električnih automobila, a upravo je predstavio novi model – Ioniq 6, coupe limuzinu zanimljivog izgleda, ali i sportskih performansi. Tako je rečeno kako će Ioniq 6 biti dostupan s nizom pogonskih motora i paketa baterija, kao i s pogonom na dva ili četiri kotača, a za sada su objavljene tek šture informacije o najsnažnijoj izvedbi.

A nju će pokretati dva elektromotora koji razvijaju maksimalnu snagu od 239 kW/325 KS i nudi 605 Nm okretnog momenta, ima pogon na sve kotače, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5,1 sekundu. Tu je i 77,4 kWh baterija koja omogućuje doseg do 610 km.

Uz to, Ioniq 6 E-GMP arhitektura može podržati 400-V i 800-V infrastrukturu punjenja, s 800-V punjenjem kao standardom; može primiti punjenje od 400 V bez potrebe za dodatnim komponentama ili adapterima. S punjačem od 350 kW, IONIQ 6 se može napuniti od 10 posto do 80 posto u samo 18 minuta! To je dobar rezultat, no takvih punjača gotovo da ni nema.

Unutrašnjost pak donosi 12-inčnu digitalnu instrument ploču i jednako velik središnji multimedijski zaslon, a multimedijski sustav IONIQ-a 6 pruža mapiranje radijusa putovanja u stvarnom vremenu na temelju trenutnog stanja napunjenosti.

Povezane automobilske usluge sustava također pomažu u traženju i planiranju najbolje rute koja uključuje stanicu za punjenje na putu. Dostupna je podrška za višestruku Bluetooth vezu, tako da se dva uređaja mogu upariti istovremeno — jedan za telefonske pozive i jedan za streaming glazbe.

Ioniq 6 će biti dostupan u 12 boja karoserije i 4 boje unutrašnjosti. Proizvodnja će započeti u trećem kvartalu ove godine, kada će biti poznat termin dolaska na tržište, kao i cijene za ovu novu limuzinu.

Podijeli