Konceptni coupe SUV Cupra Tavascan

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Cupra, sportska marka Seata, pripremila je električni koncept Tavascan, model koji je dizajniran za ispitivanje potreba tržišta za koje se predviđa rast od 15 % godišnje, a riječ je o tržištu električnih SUV coupea.

Tavascan je dobio ime po selu koje je smješteno na Pirinejima, kojeg odlikuje lijepa priroda i krajolik, a ujedno je i prvo potpuno električno vozila marke Cupra.

Tavascan pokreću dva elektromotora, a svaki je postavljen na jednu osovinu, koji daju ukupnu snagu od 306 KS, a pogon je na sva četiri kotača. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h Tavascanu treba 6,5 sekundi.

U njega su ugrađene Li-Ion baterije od 77 kWh, koje mu omogućuju doseg do 450 km prema WLTP mjerenjima, a vozilo je postavljeno na MEB platformu Volkswagen grupacije.

Unutrašnjost je kod ovog koncepta zamišljena za prijevoz četiri osobe, a korišteni su samo vrhunski materijali – koža, ugljična vlakna i Alcantara, a posebno se ističu 3D reljefna sportska sjedala.

Ispred vozača se nalazi 12,3-inčna digitalna instrument ploča, dok se infotainment zaslon rastegnuo na veličinu od 13 inča. Unutrašnjost se može i prilagođavati, pa se po potrebi fokus infotainment sustava može usmjeriti prema drugim putnicima u vozilu kada se integrira u sjedalo.

Svjetsku premijeru će električni koncept Cupra Tavascan imati već ovaj mjesec na Salonu automobila u Frankfurtu.