Najavljen je Mercedes-AMG GLB 35 4Matic

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Stigle su i prve informacije o još jednom novom modelu iz Mercedes-AMG dvorišta, a ovog puta je riječ o sportskoj izvedbi novog kompaktnog modela GLB, čiji je naziv GLB 35 4Matic.

Pod poklopcem motora smješten je dvolitreni turbo benzinac koji razvija 306 KS i 400 Nm okretnog momenta, a koji u kombinaciji s AMG Speedshift DCT 8G automatskim mjenjačem s dvije spojke, omogućuje maksimalnu brzinu od 250 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,2 sekunde.

Naravno, tu je i 4Matic pogon na sve kotače, adaptivni ovjes, kao i AMG Dynamic Select programi vožnje koji uključuju: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ i Individual, a njihovim odabirom se modificiraju postavke mjenjača, ovjesa, upravljača i odziv motora.

Izvana se GLB 35 4Matic od ostalih modela razlikuje AMG prednjom maskom, dvostruku nastavci ispušnih cijevi, spojleri, ali i 19-inčni aluminijski naplatci, a ako vam to nije dovoljno, moguće je nadoplatiti i za one veličine 21 inč.

Unutrašnjost je poznata, ali dorađena, pa se tako tu može vidjeti sportski AMG volan, ali i sportska kožna sjedala, te već poznati MBUX sustav. A kao i standardna verzija, i AMG verzija nudi prostor za 7 putnika.

Prodaja Mercedes-AMG GLB 35 4Matic modela započinje sljedeće godine, no službene cijene nisu objavljene, ali njemački mediji špekuliraju kako će ona na njihovom tržištu kretati od oko 55.000 EUR (oko 410.000 kuna).