Land Serwis proizvodi klasični Defender

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Poznato je kako klasici nikada ne umiru, a ista stvar je i Land Rover Defenderom, čije je proizvodnja službeno prekinuta prije malo više od tri godine, 16. siječnja 2016. godine, a nasljednik bi trebao biti predstavljen ove jeseni.

No kako je klasik ipak klasik, mnogi bi željeli kupiti originalni Defender, a to će im omogućiti poljska tvrtka Land Serwis, inače ovlašteni servis, a ujedno i jedna od četiri tvrtke na svijetu i jedina tvrtka izvan Velike Britanije koja posjeduje originalne alate, ali i originalne nacrte.

Tako će tvrtka iz Krakova svima koji si mogu priuštiti napraviti novi stari Defender. Zahvaljujući spomenutim alatima, tvrtka je u mogućnosti proizvesti različite izvedbe šasija, odnosno u sve tri veličine – 90, 110 i 130 inča, a uz to navode kako su one unaprijeđene u odnosu na original.

Prvi model koji je napravljen prema nacrtima u kombinaciji s novim i obnovljenim rezervnim dijelovima je Defender u Crew Cab Pickup izvedbi, koja se temelji na specijalnom Heritage Limited Edition modelu iz 2010. godine.

Ovaj model pokreće 2,4-litreni turbo dizel motor, a Defender je opremljen gumama u veličini 235/85 R16 koje su montirane na čelične naplatke. Unutrašnjost je presvučena smeđom kožom, a poboljšana je zvučna izolacija, te su ugrađeni električni podizači prozora i Webasto grijanje.

Cijena modela kojeg vidite na slikama je 59.900 EUR (oko 450.000 kn), a to je prvi primjerak koji je napravljen prema željama kupca.