Lexus LC 500 Cabrio Regatta Edition

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Lexus LC 500 Cabrio za modelsku godinu 2021. dobiva nekoliko novosti, a među ostalim su tu dvije nove boje, Manhattan Orange i Blazing Carnelian, ali i posebna izvedba koja će se na tržištu naći pod imenom Regatta Edition.

Već je na prvu vidljivo kako su se u Lexusu potrudili kako bi izvedba Regatta Edition bila što elegantnija, a ističe se i posebna Structural plava boja karoserije s Marine plavim mekanim, električno pokretanim krovom i 21-inčni dvobojni aluminijski naplatci.

Lexus LC 500 Cabrio Regatta Edition pokreće 5,0-litreni V8 benzinski motor koji daje maksimalnu snagu od 478 KS i 540 Nm okretnog momenta, a uparen je s 10-brzinskim automatskim mjenjačem. Performanse nisu objavljene, no maksimalna brzina ovog modela je preko 250 km/h, dok mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba manje od 5 sekundi.

Unutrašnjost ovog modela je u plavo bijeloj izvedbi i gotovo je u cijelosti presvučena kožom, a uz to se ističe i 10,3-inčni središnji multimedijski zaslon s navigacijskim uređajem koji podržava glasovne naredbe, digitalna instrument ploča, ali i CD player.

Mekani električni krov se može otvarati i zatvarati i u vožnji i to pri brzinama do 50 km/h, a za svaku od radnji će vam trebati 15 sekundi. Lexus LC 500 Cabrio Regatta Edition će se proizvesti u ograničenoj seriji, no točna brojka nije objavljena, a na tržištu će se naći ovu jesen.