Najavljen je Volkswagen Caddy Mini-Camper

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Volkswagen je objavio prve službene skice novog Caddyja u kamperskoj izvedbi, a koji je namijenjen mlađim kupcima i onima kojima je model VW California prevelika i preskupa. Novi Caddy dolazi i s novom oznakom – Mini-Camper.

Caddy Mini-Camper bi trebao biti puno praktičniji i prostraniji od prethodnika, a u ponudu stiže i veliki 1,4 m2 veliki stakleni prozor koji je moguće i zatamniti, kako vas ranojutarnje sunce ne bi probudilo. Tu je i veliki krevet, ali i prostor za pohranu kamperskih stolaca i stola. U ponudi Caddyja Mini-Campera je i velik broj sigurnosnih sustava koji će biti u ponudi, njih 19, a treba posebno naglasiti Trailer Assist, sustav za pomoć pri manevriranju s prikolicom, koji će dobro doći svima, pa i onima koji već imaju dovoljno iskustva s manevriranjem.

Poznato je kako će u ponudi biti jedan turbo benzinac obujma 1,5 litara, koji nudi snagu od 116 KS, dok je ponuda dizelskih motora veća, odnosno radi se o dvolitrenom TDI Evo motoru koji će biti dostupan u tri razine snage: 75 KS, 102 KS i 122 KS, a moći će se birati između ručnog ili automatskog mjenjača. Premijera za Volkswagen Caddy Mini-Camper je najavljena za rujan, a tada će se znati i točne specifikacije kao i cijene.