Ovo je novi Maserati Ghibli Hybrid

  • Objavljeno u NAJAVE
image

I Maserati je predstavio svoj prvi serijski hibridni automobil, Ghibli Hybrid, koji će nastaviti uspješan put ovog modela, koji je prodan u više od 100.00 primjeraka. Ghibli Hybrid je četverovratna limuzina koja se može, bez obzira na baterije, pohvaliti 80 kg manjom težinom od dizelske izvedbe.

Maserati Ghibli Hybrid za pogon koristi kombinaciju dvolitrenog turbo benzinca s 48V alternatorom i dodatnim električnim kompresorom naziva e-Booster. Ukupna snaga sklopa je 330 KS i već od 1.500 okretaja nudi okretni moment od 450 Nm, a uparen je s 8-brzinskim ZF automatskim mjenjačem, dok je pogon na stražnje kotače, a straga su smještene i baterije.

Sve to je dovoljno kako bi Ghibli Hybrid ubrzao od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi i pojurio maksimalnom brzinom od 255 km/h. Prosječna potrošnja ovog modela je 8,5 – 9,6 litara, dok je CO2 192 do 216 g/km.

Unutrašnjost donosi novitete u vidu novog dizajna digitalne instrument ploče, kao i novi dizajn središnjeg multimedijskog zaslona koji je sada i povećan te ima dijagonalu od 10,1 inča. Sjedala su sportska i imaju plave kontrastne detalje, a koji se nastavljaju na one koje možemo vidjeti i izvana – na logotipu, na kočionim kliještima i na bočnim otvorima za zrak.

Tu je i nova prednja maska, optimizirani ispušni sustav, a novi je i dizajn 18-inčnih naplataka s gumama 235/50 R18. Ovim modelom Maserati najavljuje elektrifikaciju budućih modela, a već sljedeće godine stižu GranTurismo i GranCabrio.