Mercedes CLA i CLA Shooting Brake redizajn

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Još u listopadu prošle godine Mercedes-Benz je predstavio obnovljenu A-klasu u kompaktnoj i limuzinskoj izvedbi, a sada su na red stigle i ostale inačice – najmanja coupe limuzina CLA i njena karavan inačica CLA Shooting Brake.

Promjene nisu drastične, ali su dovoljne da modeli i dalje izgledaju mladoliko. Tako su obje izvedbe dobila nova prednja LED High Performance svjetla, koja su sada serijska oprema, a tu je i dorađena maska i branik, a i straga su dorađeni branik i grafika svjetala. Nov je i dizajn aluminijskih naplataka, a u ponudu su stigle i nove boje.

Više serijske opreme ima i u unutrašnjosti, pa sada serijski dolazi 7-inčna digitalna instrument ploča i 10,25-inčni središnji multimedijski zaslon s najnovijom inačicom MBUX sustava. Uz doplatu je moguće dobiti i nešto veću instrument ploču koja je onda jednaka multimedijskom zaslonu – 10,25 inča.

Sve izvedbe dolaze s automatskim mjenjačem, a u ponudi su benzinske izvedbe snage od 136 do 224 KS, a snažnije izvedbe serijski dolaze s 4MATIC pogonom na sve kotače. Za ljubitelje dizela tu su tri inačice – sa 116 KS, 150 KS i 190 KS. Nije izostavljena ni plug-in hibridna izvedba koja donosi snagu sustava od 218 KS i bateriju kapaciteta 15,6 kWh, koja omogućuje doseg na struju do 82 km.

Tu su i dvije AMG izvedbe, a obje su dostupne i na limuzini i na karavanu.Početna inačica dolazi pod oznakom Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC i nudi snagu od 306 KS, dok snažnija inačica dolazi pod oznakom Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ i donosi snagu od 421 KS.

Slabija izvedba ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,9 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 250 km/h, dok snažnija inačica ubrzava za 4,1 sekundu, a maksimalna brzina joj je 270 km/h. Tu je i poseban izgled sa setom spojlera i sportskim branicima, većim naplatcima i dorađenim ovjesom.

Kod AMG izvedbi promjena ima i u unutrašnjosti, a serijski dolazi sportski upravljač i sportska sjedala, uz dodatne izbornike u sustavu. Tu su i karbonski umetci, kao i kožni detalji. Cijene će biti poznate uskoro, a prodaja kreće kroz par mjeseci.

Podijeli