Honda Jazz sada sa snažnijim motorom

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Najmanja Honda na europskom tržištu je upravo obnovljena, a i ta izvedba će dolaziti pokretana isključivo hibridnim pogonskim sklopom. Jazz e:HEV pokreće hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 1,5-litrenog benzinskog motora koji sada daje 7 kW više snage i elektromotora koji daje 8 kW više snage, a ukupna snaga sustava je povećana za 10 kW/14 KS.

Tako je sada ukupna snaga pogonskog sustava 90 kW/122 KS, no zanimljivo je kako je maksimalni okretni moment od 131 Nm ostao isti. Motor dolazi uparen isključivo s automatskim mjenjačem, a u Hondi kažu kako je on poboljšan te sada nudi bolji odziv na pritisak papučice gasa.

Što se vizualnih promjena tiče, one nisu velike i odnose se na dorađene branike i masku motora, no izvana će se najbolje moći prepoznati potpuno nova Advance Sport oprema koja donosi drugačiji dizajn branika s velikom crnom površinom, a kombinirana je sa saćastom maskom i 16-inčnim aluminijskim naplatcima.

Ista oprema u unutrašnjosti donosi novi upravljač s tri kraka, dok ostale izvedbe i dalje dolaze s dvokrakim upravljačem. U ponudi su i neke nove boje i kombinacije materijala, a serijski dolazi 7-inčna digitalna instrument ploča i 9-inčni multimedijski zaslon.

Honda sada nudi i širi spektar sigurnosnih sustava, a serijski sve izvedbe dolaze sa 7 zračnih jastuka. U ponudi i dalje ostaje Jazz, kao i Jazz Crosstar, odnosno ušminkana izvedba koja koketira sa SUV izgledom, a prodaja kreće vrlo brzo, s cijenama od oko 25.000 eur pa na više.

Podijeli