Nova Subaru Impreza sa STI dodacima

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Subaru je krajem prošle godine predstavio novu, već šestu generaciju Impreze koja je donijela dosta toga novoga. Tako ju pokreće isključivo hibridni pogonski sklop oznake e-Boxer, a po prvi puta će biti dostupna samo u izvedbi s 5 vrata, dok limuzinska izvedba nije ni u planu.

No snažno STI ime je ipak tu, iako ne u onoj mjeri u kojoj smo očekivali. Naime, STI oznaka, osim vizualnih promjena, donosi tek doradu ovjesa i ispušnog sustava, dok je za pogon i dalje dostupan samo hibrid sa 154 KS, koji je uparen s Lineartronic CVT automatskim mjenjačem. Naravno, tu je i standardni pogon na sve kotače.

Izvana se ističe Sunbrace pearl narančasta boja koja se dobro slaže s kontrastnim crnim detaljima kao što su donji dijelovi branika i pragova, stražnji difuzor i aluminijski naplatci. Dvije ispušne cijevi su smještene u sredinu stražnjeg branika, a nov je i stražnji krovni spojler.

Unutrašnjost je decentnije dorađena te se tamo ističu sportska sjedala i upravljač, kao i aluminijske papučice. Iako je riječ o prototipu, serijska STI izvedba se očekuje u drugoj polovici godine.

Podijeli