Najavljen je coupe SUV Megane Conquest

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Renault Megane Conquest je coupe SUV koji je već poznat na tržištu Rusije gdje dolazi pod imenom Arkana, a isto ime će nositi i u ostatku europskih država, dok će se kod nas i u ostatku bivše Jugoslavije zvati Megane Conquest.

Megane Conquest donosi novi oblik u kategoriju cjenovno prihvatljive kategorije SUV modela, jer je dosad coupe SUV oblik bio dostupan samo na skupim modelima. No sada će takav oblik biti ponuđen puno većem broju kupaca.

Pogonski motori će se sastojati od E-Tech hibridnog motora sa 140 KS, kakav smo nedavno vozili u modelu Clio, a u ponudu stiže i 1,3-litreni TCe u izvedbi sa 140 KS i sa 160 KS u kombinaciji s 12V mikrohibridnim pogonom.

Tehnologija E-TECH hibrida, koji već pokreću modele Clio, Captur i Megane, Renaultova je inovacija nastala na temelju iskustva stečenog na električnim vozilima i bolidima Formule 1, a tijekom čijeg je razvoja prijavljeno čak 150 patenata.

Unutrašnjost je poznata iz drugih Renault modela i donosi digitalnu instrument ploču i središnji multimedijski zaslon koji je među najvećima u klasi. Renault poseban naglasak stavlja na kvalitetu i udobnost ovog 4.545 mm dugog, 1.820 mm širokog i 1.576 mm visokog modela, koji dolazi s međuosovinskim razmakom od 2.721 mm i udaljenosti karoserije od tla od 205 mm.

Premijera za Renault Megane Conquest je zakazana za prvu polovicu sljedeće godine, a onda će biti poznati svaki detalj novog modela, a tada će biti objavljene i cijene novog modela.

Podijeli