Plug-in hibrid Peugeot 508 PSE s 360 KS

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nakon što je na prošlogodišnjem Salonu automobila u Ženevi bio prikazan kao koncept, pred nama je i serijska izvedba modela 508 Peugeot Sport Engineered (PSE). On je i najsnažniji serijski Peugeot model ikada, a dolazit će u limuzinskoj i karavan izvedbi.

Model 508 PSE je plug-in hibrid kojemu je ukupna snaga sustava 360 KS i okretni moment od 520 Nm, a kombinira motor s unutarnjim izgaranjem i dva elektromotora, dok je pogon na sve kotače. To mu omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,2 sekunde i maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 250 km/h. I međuubrzanja su brza, pa ono od 80 do 120 km/h traje 3 sekunde.

Putem prekidača na središnjoj konzoli bira se jedan od 5 načina vožnje: Electric u 100% električnom modu s dosegom od 42 km u gradu i maksimalnom brzinom od 140 km/h; Hybrid koji automatski bira koji će motor koristiti kako bi se optimizirala potrošnja; Confort je Hybrid način s ovjesom podešenim za udobnost u vožnji; Sport nudi maksimalnu snagu, a motor s unutarnjim izgaranjem puni bateriju kako bi maksimalna snaga uvijek bila dostupna; 4WD koji omogućuje maksimalnu vučnu silu u situacijama kada je prianjanje slabo.

Za punjenje ugrađene baterije potrebno je manje od 7 sati preko standardne kućne utičnice, 4 sata putem snažnije utičnice jake 16 A, odnosno manje od 2 sata putem Wall Box punionice jakosti 32 A.

U odnosu na standardni 508 dorađen je ovjes s tri načina rada (confort/hybrid/sport), karoserija je spuštena, tragovi prednjih kotača su prošireni za 24 mm i stražnjih za 12 mm. Prednji kočioni diskovi su sada promjera 380 mm, a 508 PSE se vozi na 20-inčnim aluminijskim naplatcima s Michelin Pilot Sport 4S gumama.

Prostor u unutrašnjosti i prtljažniku (iznad podnice) su jednaki modelima s unutarnjim izgaranjem, a donosi i presvlake sjedala confort-fit koja su izrađena od kože, 3D tkanine i alkantare, a tu su i dvostruki prošivi boje Tramontane i Kryptonite. Kod ovog modela serijski dolazi i premium audio sustav FOCAL.

Izvana je 508 SPE dobio novi sportski prednji i stražnji branik, te zelene detalje na karoseriji, a ovaj model će biti dostupan u tri boje: siva Selenium, crna Perla Nera i crna Nacre, a proizvodit će se u Mulhouseu u Francuskoj. Cijena još nije objavljena, već će biti objavljena tik pred početak prodaje.

Podijeli