Nova Dacia Sandero i Sandero Stepway

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Konačno smo dočekali prve informacije o trećoj generaciji Sandera, koji i ovog puta dolazi i u Stepway izvedbi, pa će domaći kupci biti sretni, posebice privatni. Iako, i u ukupnom broju novih vozila u ovog godini Sandero zauzima visoko četvrto mjesto, dok je prošlu godinu završio na devetom mjestu.

Za sada je Dacia objavila tek tri fotografije, dok se premijera sa svim tehničkim informacijama održava 29.09., pa će onda biti poznata i točna motorizacija nove generacije. Iako je za očekivati kako će ponuda uključivati benzinac sa 75 KS i turbo benzinac sa 100 KS, a potonji će vjerojatno biti dostupan i s plinskom instalacijom, dok će dizel ponudu činiti 85 KS snažan motor, dok je ugradnja snažnijeg dizelaša upitna. Šuška se i o blagom hibridnom pogonu, no to ćemo znati za par tjedana.

No vratimo se mi na ono što znamo, a to je dizajn, koji je već na prvi pogled privlačan. Karoserija izgleda šira i niža, a sprijeda se ističu i nova LED dnevna svjetla u obliku slova Y, koja su novi dizajnerski potpis Dacije. A isto je i straga gdje Sandero dobiva LED svjetla s Y potpisom, a stražnji kraj sada izgleda puno bolje i zaobljenije. Sada i bočna stražnja vrata imaju ljepši i moderniji izrez.

Osim toga, Sandero i Sandero Stepway su postavljeni na najnoviju platformu, kakvu koristi i novi Clio, pa se više ne koriste platforme prethodnih generacija. Unutrašnjost će biti također potpuno nova, a prema špijunskim fotografijama dobit će tablet koji je smješten na vrh središnje konzole.

Novi Sandero i Sandero Stepway na naše tržište stižu u siječnju, a po prvi puta se više kod nas neće nuditi Logan u limuzinskoj izvedbi, a hoće l i biti predstavljen novi Logan karavan i kada, to još nije poznato.