Redizajnirana je Toyota Land Cruiser

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Već je 70 godina s nama, a posljednja je generacija predstavljena prije čak 13 godina, no uz nekoliko facelifta i dalje izgleda moderno. A upravo je predstavljena nova izvedba za modelsku godinu 2021. koja će joj pomoći u borbi s konkurencijom dok ne stigne nova generacija.

Najveća novost je dorađeni 2,8-litreni turbo dizel motor koji sada raspolaže sa snagom od 204 KS i nudi 500 Nm okretnog momenta, a uparen je sa 6-brzinskim ručnim ili automatskim mjenjačem i ima pogon na sve kotače.

Povećanje snage i okretnog momenta rezultiralo je s čak 3 sekunde bržim ubrzanjem od 0 do 100 km/h, pa sada Land Cruiser hvata stotku za 9,9 sekundi. Odličan rezultat za ovakvo vozilo koje teži preko dvije tone. Osim toga, sad je i potrošnja niža i iznosi u prosjeku 7,0 litara, dok je maksimalna brzina od 175 km/h ostala ista.

Toyota je za Land Cruiser pripremila i novi Black paket opreme koji donosi tamne detalje na karoseriji, i to prednju masku, okvire svjetala za maglu, bočne letvice i poklopce retrovizora te prozirna stražnja svjetla, a u unutrašnjosti donosi posebnu crnu izvedbu središnje konzole.

U unutrašnjosti nas očekuje i novi infotainment sustav s novim softverom koji je brži, ljepši i ima više mogućnosti prilagodbe, a tu je i podrška za Android Auto i Apple CarPlay. U Land Cruiser se sada ugrađuje i novi Pre-Collision System (PCS) koji je u mogućnosti prepoznati i pješake po noći, kao i bicikliste po danu, a u ponudu je uvršten i adaptivni tempomat.

Dorađena Toyota Land Cruiser je već dostupna za narudžbu u domaćim salonima, a cijene kreću od 426.800 kuna, dok top model Land Cruiser Premium TSS košta 727.300 kuna.