Obnovljeni Peugeot 3008 s novim licem

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Iako i dalje izgleda atraktivno, u Peugeotu su odlučili zategnuti bore na uspješnom SUV modelu 3008, pa su mu zategnuli bore, dodali nekoliko novih boja i opcija, i pred nama je novi 3008. Već je na prvu vidljiv novi prednji dio vozila, koji je prvenstveno dobio ''kljove'', odnosno okomita LED dnevna svjetla kakva poznajemo s ostalih Peugeot modela, a LED svjetla dolaze serijski u svim modelima.

Tu je i nova maska bez okvira, a umjesto prednjih svjetala za maglu tu je nova tehnologija ''Foggy Mode'' koja je integrirana u Full LED svjetla (GT/GT Pack) i uključuje kratka svjetla sa smanjenim intenzitetom kada su aktivirana stražnja svjetla za maglu.

Straga su promijenjena svjetla koja sada dolaze u Full LED tehnologiji s novim izgledom 3D pandži i dinamičnim pokazivačima smjera. U ponudi je i sedam boja karoserije, a sada se nudi i ''Black Pack'' paket, koja zamjenjuje kromirane detalje onima u sjajno crnoj boji, a kao opcija je dostupan u paketima opreme GT i GT Pack.

Promjena ima i u unutrašnjosti, pa tako 12,3-inčna digitalna instrument ploča sada sadrži opciju ''Normally Black'' za visokokvalitetno prikazivanje i bolji kontrast, a na vrhu središnje konzole je sada 10-inčni multimedijski zaslon koji je serijska oprema na svim modelima. Svi motori s unutarnjim izgaranjem sada serijski dolaze s opcijama izbora vožnje (Normal, Eco i Sport), dok plug-in hibridne izvedbe omogućuju izbor između Electric (zadano pri pokretanju), Hybrid, Sport i 4WD načina vožnje (samo Hybrid4 300).

Tu su i nove tehnologije Night Vision, aktivni tempomat, sustav za zadržavanje vozila unutar trake, sustav za automatsko kočenje najnovije generacije i prošireno prepoznavanje prometnih znakova. Peugeot 3008 podržava i Mirror Screen, a ljubitelji dobrog zvuka mogu naručiti FOCAL audio sustav snage 515 W.

Početni motor je turbo benzinac sa 130 KS (ručni i EAT8 automatski mjenjač), a slijedi 1,6-litreni sa 180 KS u kombinaciji s EAT8 automatskim mjenjačem. Dizel ponudu čini 1,5-litreni motor sa 130 KS i 150 KS u kombinaciji s EAT8 mjenjačem. Poseban je naglasak postavljen na plug-in hibride, a nudi se kao Hybrid 225 e-EAT8 s 225 KS i pogonom na dva kotača, dok snažniji Hybrid4 300 e-EAT8 dolazi s 300 KS i pogonom na sve kotače, a u njih je ugrađena 13,2 kWh baterija.

Proizvodnja novog Peugeota 3008 se odvija u Sochauxu u Francuskoj, a prvi primjerci se na našim cestama očekuju do kraja godine, kad će biti poznate cijene i paketi opreme.