Porsche Taycan s više personalizacije

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Prvi serijski električni Porsche Taycan je tek odnedavno dostupan na tržištu, no u Porscheu su već omogućili nekoliko novosti vezanih uz njega. Najvažnija stvar je mogućnost aktiviranja pojedinih sustava pomoći vozaču putem interneta, ali i nove boje karoserije.

Sada i Taycan nudi mogućnost aktiviranja pojedinih sustava over-the-air, odnosno bez posjeta servisima. Na taj se način mogu kupiti usluge odjednom ili se pak usluga može aktivirati uz mjesečnu pretplatu. Nakon što putem interneta naručite i platite uslugu, ona se putem satelita aktivira u roku od dvije minute i vaše je vozilo spremno za daljnju uporabu.

Tako je moguće aktivirati sustav Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), Power Steering Plus, Active Line Keep Assist te Porsche InnoDrive. Cijene u Njemačkoj kreću od 10,72 EUR mjesečno (oko 80 kuna) za pretplatu, dok jednokratne naknade kreću od 320,71 EUR (oko 2.400 kuna).

Porsche je ponudio i mogućnost očuvanja baterija prilikom punjenja, odnosno smanjenjem snage punjenja zadržava se maksimalna efikasnost baterije. Time će punjenje trajati nešto duže, no istovremeno će i baterija duže davati maksimalne mogućnosti.

I za kraj spomenimo i čak sedam novih boja karoserije. Dvije su obične – Neptun Blue i Chalk, dok su Mahogany, Cherry, Frozenberry, Ice Gray i Coffe Beige metalik. Tu je i mogućnost opcijskog Carbon Sport Design paketa u svim izvedbama, a serijski sada stiže i digitalni radio. Dorađeni Taycan će biti dostupan od listopada, a tada će se znati i nove cijene.