Ovo je novi električni Peugeot e-Partner

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Peugeot predstavlja i treći model s električnim pogonom u gami dostavnih vozila. Nakon e-Boxera i e-Experta, koji je proglašen i za International Van of the Year 2021., a riječ je o trenutno najmanjem modelu koji dolazi pod imenom e-Partner. Ovaj model će sigurno nastaviti stopama prethodnika, koji su od 1996. godine prodani u preko 2 milijuna primjeraka u više od 100 zemalja.

Posljednja generacija Partnera je krenula u prodaju 2018. godine i od tada je vodeći model u segmentu F1, a nova izvedba će tome dodatno pridonijeti. I električna izvedba se nudi u dvije dužine (Standard i Long), kao i u dvije izvedbe – furgon s do 3 sjedala i kao izvedba s produljenom kabinom s do 5 sjedala.

Za pogon Peugeota e-Partner se brine poznati elektromotor grupacije koji razvija maksimalnu snagu od 100 kW, odnosno od 136 KS i nudi najveći okretni moment od 260 Nm. Nudi nekoliko načina rada – Eco, Normal i Power, a u potonjem načinu može pojuriti do 130 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 11,2 sekunde.

Ugrađena je baterija kapaciteta 50 kWh, a omogućuje mu doseg do 275 km s jednim punjenjem. Podržava punjače do snage od 100 kW te se tada baterija do 80 % napuni za pola sata, dok će se preko najobičnije kućne utičnice baterija do 100 % napuniti za 31 sat, dok se to vrijeme punjenja skraćuje na 7,5 sati putem 7,4 kW Wallboxa.

U unutrašnjosti e-Partnera nas očekuje poznati i-Cockpit, a u opciji se nudi i digitalna instrument ploča dijagonale 10 inča, dok je standardna analoga instrument ploča prilagođena prikazima važnih informacija za električna vozila. U ponudi je i digitalni multimedijski zaslon u središnjoj konzoli.

Važno je naglasiti kako električna izvedba nudi obujam i konfiguracije karoserija jednako kao i izvedbe s klasičnim pogonskim motorima, a uz to može i povući teret do 750 kg koji je također identičan, dok mu je nosivost 800 kg. Novi Peugeot e-Partner na naše tržište stiže u listopadu, kada će se znati i točne cijene svih izvedbi.