Posebna serija povodom 80 godina Jeepa

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Jeep, marka koja je poznata po svojim modelima za sve terene, nastala je 1941. godine kada je predstavljen Willys MB. To je bio i prvo vozilo s pogonom na sve kotače koje se počelo masovno proizvoditi. A sada, 80 godina kasnije, Jeep predstavlja nove inovacije za svoje modele.

Tako se već sada najavljuju mnoga događanja za sve sadašnje i buduće vlasnike Jeep vozila u Europi, a tu su i prvi elektrificirani modeli Jeepa – Renegade 4xe i Compass 4xe; koji nude nisku potrošnju, mali CO2, a imaju i dobre mogućnosti izvan asfalta zahvaljujući Jeep eAWD sustavu koji se pali po potrebi.

Svakako treba naglasiti kako je ovom prilikom predstavljen Compass u obnovljenom obliku, a iako su promjene izvana minimalne, unutrašnjost je u potpunosti nova. Tu je i novi volan, novi multimedijski zaslon i nove komande klima uređaja, a novi Compass u salone stiže na proljeće.

On će prvo biti dostupan s posebnom izvedbom ''80th anniversary'', a ista posebna serija će biti dostupna i na modelima Wrangler, Gladiator i Renegade, s time kako je Renegade već sada dostupan, dok će se ostali modeli pridružiti na proljeće.

Posebne izvedbe će biti zasnovane na najprodavanijoj izvedbi pojedinog modela, a bit će i označeni posebnim logoima ''80th anniversary''. Tako će se u unutrašnjosti moći birati između platnenih ili kožnih crnih sjedala s dijamantnim šavovima i logotipom, a pojedini detalji će biti pobojani sjajnom crnom bojom. Ovisno o modelu, bit će ugrađeni 8,4-inčni ili 10,1-inčni zasloni, a tu je i novi ''Since 1941'' sustav za informacije i zabavu.