Toyota najavila novi furgon Proace City

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Svjetsku premijeru novog kompaktnog furgona Toyota Proace City bit će na Salonu teretnih vozila 2019. u Birminghamu 30. travnja, a koji je napravljen u suradnji sa PSA grupacijom, odnosno temelji se na novom Citroen Berlingu, odnosno Peugeot Rifteru, tj. Partneru.

Toyota Proace City Verso (lijevo) i Proace City (desno)

Toyota Proace City je također dostupna u dvije dužine karoserije, 4,4 ili 4,7 m. Obje izvedbe mogu tri prednja sjedala, a bočne strane mogu biti ostakljene ili ne, a duga verzija je dostupna i s dvostrukom kabinom. Putnička izvedba Proace City Verso također dolazi u kratkoj ili dugoj izvedbi, a kod obje je izvedbe moguće imati 5 ili 7 sjedala. Kada drugi red sjedala ima tri odvojena sjedala, na svakom su ugrađena Isofix sidrišta za dječje sjedalice – još jedna jedinstvena ponuda u klasi. Sva putnička sjedala se sasvim preklapaju, uključujući i suvozačko, radi dobivanja maksimalnog obujma za prijevoz tereta i radi praktičnosti.

Toyota Proace City Verso

Standardna oprema će uključivati sustav predsudarne zaštite, čitanje prometnih znakova, funkciju zadržavanja u prometnom traku, tempomat te ''upozorenje za kavu'' koje preporučuje vozaču da napravi stanku ako je dugo vremena za upravljačem. Svi modeli će biti opremljeni i funkcijom eCall za automatsko povezivanje s hitnim službama u slučaju teške nesreće.

Toyota Proace City Verso

Proace City je opremljen 8-inčnim zaslonom za pristup audio sustavu i funkcijama pametnog telefona, uz podršku za MirrorLink, Apple CarPlay (uključujući Siri assistant) i Android Auto (uključujući Google assistant), a tu je i Bluetooth te USB/Aux-in ulaze.

Toyota Proace City Verso

Za sigurniju vožnju unatrag brine se kamera koja pokriva pogled od 180 stupnjeva, ali i dinamički prikaz odozgo na područje iza vozila.  Osim toga, u ponudi će biti i Toyota Traction Select, koji putem zakretnog prekidača, vozač može odabrati jedan od sljedećih načina rada: Normal, Snow (snijeg), Sand (pijesak) i All-terrain (sve podloge).

Toyota Proace City Verso

Ostale napredne mogućnosti opreme za Proace City uključuju bežični punjač mobitela, električnu parkirnu kočnicu, jedinstvenu u segmentu, te, za putničku izvedbu, panoramski krov s električnim zaslonom i sustav pomoći pri parkiranju.

Toyota Proace City

Za sada jedino nisu objavljeni podaci vezani uz motorizaciju, pa ostaje pitanje koji će se sve motori koristiti, no treba se strpjeti još kratko vrijeme, kada će ti podaci biti poznati. Toyota Proace City i Proace City Verso će na naše tržište stići u drugoj polovici godine.