Nova Toyota Proace City u Hrvatskoj

image

Ovih dana u sve Toyotine salone stiže novi kompaktni furgon Proace City koji je razvijen u suradnji s grupacijom PSA, a donosi poznate mogućnosti ovih modela. Dostupan je u tri izvedbe, Van, Verso i N1 i pritom je Van izvedba prvenstveno namijenjena tvrtkama, N1 izvedba nudi mogućnost odbitka 100 % PDV-a i oslobođeno je plaćanja PPMV, a nudi 5 sjedala, dok je pak Verso izvedba namijenjena obiteljima, jer osim što pruža mnogo prostora, omogućuje postavljanje tri dječje sjedalice u drugi red sjedala, a sva sjedala posjeduju ISOFIX priključak.

Osim toga, Verso se nudi u dvije dužine, 4,4 m i 4,7 m, i obje je moguće opremiti sa 7 sjedala, a na stražnja dva se sjedala mogu ugodno smjestiti i dvije odrasle osobe. Sva sjedala se mogu preklopiti, uključujući i suvozačko, a utovarna površina je u potpunosti ravna.

Proace City se može pohvaliti i dobrom nosivošću, obujam teretnog prostora je od 3,3 m3 do 4,3 m3, a može se pohvaliti i prostorom dovoljno velikim kako bi se u njega mogle postaviti dvije europalete. Dodavanjem opcijskog sustava Smart Cargo postiže se najveća dužina teretnog prostora u klasi, koja iznosi 3,1 m za kratku izvedbu, odnosno 3,4 m za dugu, dok je najveća nosivost za Proace City još jedan najbolji podatak u klasi i iznosi tonu (za obje izvedbe). Za one koji trebaju prenositi još veće ili teže terete, ovaj furgon može vući kočene prikolice do 1,5 tone. Moguće je naručiti i asimetrična (ostakljena ili ne), kao i odižuća vrata teretnog prostora.

Ponudu motora čini 1,2-litreni turbo benzinac koji se nudi u izvedbi sa 110 i sa 130 KS, dok turbo dizel motor ima obujam od 1,5 litara i nudi se u izvedbi sa 102 KS i sa 130 KS. Na izbor su ponuđeni ručni mjenjači s 5 ili 6 brzina, kao i 8-brzinski automatski mjenjač. Proace City može biti opremljen i nizom sigurnosnih sustava, kao i onih koji pomažu vozaču u vožnji, a izvedbe Verso i N1 serijski nude sustav s automatskim kočenjem, sustav za prepoznavanje znakova i sustav za upozorenje izlaska iz trake, a serijski se nude i klima, tri sjedala u drugom redu, radio s DAB i Bluetoothom i ostalu opremu.

Cijene dostavne izvedbe Proace City Van kreće od 135.100 kn za benzinsku, odnosno 145.700 kuna za dizel izvedbu (75 KS dizel motor, dostupan samo kod ove izvedbe), dok cijene za Proace City Verso kreću od 129.900 kuna za 110 KS snažnog benzinca, odnosno od 142.800 kn za 102 KS snažnog dizelaša.

Najzanimljivija izvedba Proace City Verso N1 pak kreće od 124.330 kn za benzinske izvedbe, odnosno od 137.940 kn za dizelsku izvedbu. Ovdje će zasigurno najzanimljiviji paket opreme biti Family, koji donosi aluminijske naplatke, dvoja bočna klizna vrata, automatski dvozonski klima uređaj, 8-inčni multimedijski zaslon, parking senzore i još dugi popis opreme, a njegova cijena kreće od 153.330 kuna za benzinsku izvedbu, odnosno 166.835 kuna za dizelsku izvedbu.

Podijeli