Geneva se vraća sljedeće godine

image

Najveći europski sajam automobila ponovno će se održati 2024. godine, a organizatori auto salona u Genevi službeno su potvrdili termin od 26. veljače do 3. ožujka 2024. godine.

Pri tome je 26. 2. novinarski dan, 27. 2. VIP dan, a salon je od 28. 2. do 3.3 otvoren za javnost.

Sajam automobila će se održati na poznatoj lokaciji, Palexpo kongresnom centru u Genevi te  će imati drugačiji format kako bi se smanjili troškovi i za organizatore i za izlagače.

Salon će sadržavati uobičajene tematske dijelove kako bi se naglasak stavio na različite dijelove automobilske industrije.

Kako ističu organizatori, 'Paviljon inovacija' je 'laboratorij' za proizvođače automobila i tehnološke tvrtke koji demonstriraju svoja najnovija otkrića.

'Design District' fokusiran je na umijeće automobilskog dizajna, 'Zero Emission Zone' bavit će se novim oblicima čiste energije i održivog prijevoza, a 'Adrenalinska zona' bit će namijenjena vozilima visokih performansi.

Iako saloni u Europi pomalo gube značaj u odnosu na druge dijelove svijeta, prije svega Kinu, te rijetko uspijevaju okupiti sve važnije proizvođače, Geneva je ipak posebna te se nadamo kako ćemo vidjeti sve važnije proizvođače

Ulaznice će biti dostupne od prosinca, a potencijalni izlagači mogu se mogu javiti već sada.

Podijeli