Na novoj liniji proizvedena prva Nevera

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Pet godina razvoja i testiranja, tri generacije tehnologije pogonskog sklopa, 18 prototipova, 45 fizičkih crash testova i više od 1,6 milijuna zajedničkih sati istraživanja i razvoja, bilo je potrebno kako bi prva serijska izvedba Rimac Nevere sišla s nove Rimac proizvodne linije. Sada će se ručna izrada Nevere nastaviti brzinom od do 50 jedinica svake godine.

Prva serijska Nevera dolazi u upečatljivoj sedefastoj nijansi Callisto Green s obojenim Graphite Vertex kotačima i interijerom od Alcantare boje pijeska, ovaj automobil prikazan je na prošlomjesečnom Goodwood festivalu brzine. Poznat kao automobil '#000', i završen s numeriranom pločicom, ostat će u posjedu Bugattija Rimca kao demonstracijski i marketinški automobil. Prvi automobili namijenjeni isporuci kupcima već se sklapaju, pri čemu je za svaku Neveru potrebno 5 tjedana za sklapanje, dok se mnogi njezini dijelovi i sustavi izrađuju mjesecima prije u pogonima Rimca. Uskoro će se isporučivati diljem svijeta putem globalne mreže Rimac Automobili od 25 službenih distributerskih partnera, koja se proteže diljem Sjedinjenih Država, Europe, Bliskog istoka i Azije.Svi modeli koji će se proizvesti u prvoj godini su već prodani.

Podsjetimo se, Nevera je već osvojila naslov serijskog automobila s najbržim ubrzanjem na svijetu, a Robb Report proglasio ga je najboljim hiperautomobilom. Tu je i nagrada hiperauto godine od strane GQ-a i električnim automobilom s najboljim performansama od strane Top Geara.

Paralelno s razvojem automobila, Rimac je razvijao i programe postprodaje i brige o kupcima. Specijalizirani dijagnostički alati izgrađeni su od temelja za praćenje i ažuriranje automobila tijekom njihova vijeka trajanja. Svaki distributerski partner proći će posebnu obuku i detaljne informacije o servisu i popravku, a stvoren je i poseban tim: Rimac servisni tim koji će moći putovati diljem svijeta kako bi dijagnosticirao potencijalne probleme. Cilj je da iskustvo posjedovanja Nevere bude jednako neobično kao i njena vožnja.

Mate Rimac, predsjednik Uprave Rimac Grupe, rekao je: “Na početku Nevera puta, proveli smo tisuće virtualnih simulacija i eksperimentirali s nebrojenim dizajnom prije nego što je konačno došlo vrijeme za stvaranje prvih prototipova koji rade. U to je vrijeme oko 300 ljudi radilo u tvrtki, a sada kada ulazimo u punu proizvodnju, naša se tvrtka upeterostručila i ima preko 1500 kolega, a izgradnja našeg novog Rimac kampusa od 100.000 m² je u punom jeku.“

Podijeli