Renault najavljuje novi Kangoo konceptom

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Druga generacija Renault Kangooa predstavljena je prije 12 godina, i došlo je vrijeme za njenu zamjenu, koja će se dogoditi sljedeće godine kada treća generacija modela Kangoo krene u prodaju.

Konceptom Kangoo Z.E. Renault je najavio izgled nove generacije koja sprijeda podsjeća na ostale aktualne Renault modele, iako mu nedostaju tipična LED dnevna svjetla C oblika, koja su ovog puta smještena unutar samog prednjeg fara, a spaja ih tanka osvijetljena linija koja okružuje i Renault logo.

No bez obzira na to, odmah je vidljivo kako je riječ o Renaultu. Najveće promjene će Kangoo doživjeti straga, gdje će dobiti manja svjetla koja će biti smještena na donjem dijelu karoserije.

Već iz koncepta je jasno kako će i nova generacija imati inačicu koju će pokretati električni motor, a trebao bi nuditi veći doseg nego trenutno aktualan model, odnosno više od 270 km.

Naravno, serijski će model dobiti klasične retrovizore, kvake za otvaranje vratiju te smireniji dizajn branika. No bez obzira na to, ako dizajn ostane vjeran konceptu, bit će riječ o prilično atraktivnom modelu.

Naravno, uz električni pogon, novi Kangoo će biti dostupan i s benzinskim i dizel motorima, a u ponudi će biti putničke i dostavne verzije, kao i nekoliko izvedbi dužine.